Android POS Nedir?

İçindekiler

Finansal teknolojiler, kullanıcı ihtiyaçlarına yeni nesil cevaplar vermeye devam ediyor. Hem alıcı konumundaki tüketicilere hem de satıcı konumundaki işletmelere fayda sağlayan yeni nesil teknolojilerden biri de Android POS. Peki, POS cihazlarının formunu değiştiren Android POS nedir, nasıl kullanılır?

Android POS, cep telefonlarını akıllı POS cihazına çeviren teknolojiye verilen isim. Bu noktada Android POS uygulaması ile Android POS cihazlarını birbirinden ayırmamız gerekiyor. Android POS cihazı, Android işletim sistemine sahip klasik ödeme terminallerini ifade ediyor. Bu cihazlar sadece ödeme almak için kullanılırken Android POS teknolojisi ise Android tabanlı cihazlara, kendi görevlerine ek olarak ödeme alma fonksiyonu ekliyor.

Bunun en basit örneği cep telefonu üzerinden verebiliriz. Akıllı cep telefonları; iletişim kurmak, oyun oynamak, internette gezinmek gibi fonksiyonları içinde barındırırken bu teknoloji sayesinde bir de ödeme alma fonksiyonuna sahip oluyor. Telefondan POS cihazına erişme imkânı veren bu teknolojiden faydalanmak için bir ödeme kuruluşundan hizmet almak ve uygun bir cihaza yazılım yüklemek yeterli.

Android POS Nasıl Kullanılır?

Android POS kullanmak için öncelikle bir ödeme kuruluşunun üye iş yeri olmak, sonrasında ise hizmet alınan ödeme kuruluşuna ait Android POS uygulamasını mobil cihazlara yüklemek gerekiyor. Bu aşamada Android işletim sistemine sahip akıllı cep telefonu veya tablet bilgisayar tercih edilebilir. Gerekli uygulama yüklendikten sonra cep telefonu ve tablet; mobil POS cihazına dönüşür, kullanıma hazır hâle gelir.

Mobil POS’a dönüşen Android cihazları kullanmak için ekrana, yapılan satışın tutarını girerek işleme başlanır. Sonraki adımda, müşterinin ödeme yöntemine göre ilgili seçim yapılır. Müşteri, ödemesini kredi kartı, banka kartı veya dijital cüzdan ile yapabilir. Kredi veya banka kartı ile ödeme seçildiğinde, Softpos teknolojisi ile NFC özelliği bulunan Android cihazlar üzerinden güvenli bir şekilde temassız ödeme sağlanabilir. Müşteri, Android POS olarak kullanılan telefon veya tablete Softpos teknolojisi ile kartını yaklaştırarak ödemesini saniyeler içinde tamamlar. Temassız işlem limitinin aşılması hâlinde ise şifre girme ekranı gelir ve müşteri, kart şifresini girerek ödemeyi tamamlar.

Dijital cüzdan ile ödeme alınacağında ise Android POS’un ekranında bir QR kod belirir. Müşteri, dijital cüzdan uygulamasından QR ile ödeme seçeneğine tıkladığında telefonunun kamerası açılır. Açılan kameraya mobil POS’taki kod okutulur ve ödeme işlemi yine temassız şekilde birkaç saniye içinde tamamlanır.

Android POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pratik kullanıma sahip akıllı telefonlara cep POS cihazı niteliği kazandıran bu teknolojiden faydalanmak için ilgili hizmeti veren bir ödeme kuruluşuna başvurmak yeterli. Bu başvurular genellikle online bir şekilde alınıyor ve süreç çok kısa bir süre içinde tamamlanıyor.

Başvuru aşamasında genellikle firma unvanı, yetkilinin adı soyadı, telefon numarası, e-posta adresi gibi basit bilgiler talep ediliyor. Ek bir bilgiye ihtiyaç duyulması hâlinde başvuru sahibiyle iletişime geçiliyor. Aynı şekilde değerlendirme sonucu da başvuru sırasında verilen iletişim bilgileri üzerinden başvuru sahibine bildiriliyor.

android pos kullanım avantajları

Android POS Kullanmanın Avantajları

Android POS teknolojisinden faydalanmak, işletmeler için birçok avantajı beraberinde getiriyor. Bu teknolojiyle birlikte ödeme süreci daha pratik hâle geliyor. Böylece hem satıcı hem de alıcı, ödeme sürecinde çok zaman kaybetmiyor. Android cihazlardaki cep POS teknolojisini kullanmanın avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Softpos teknolojisinin getirdiği temassız ödeme sayesinde ödeme süresini birkaç saniyeye indirir, zamandan tasarruf sağlar.
  • Ödeme süresini kısalttığı için kasalarda uzun kuyruklar oluşmasını önler.
  • Hızlı ödeme ve alternatif ödeme seçenekleri ile müşteri memnuniyetinin artmasına yardımcı olur.
  • İşletmenin her noktasından ödeme alma imkânı verir, kasa yoğunluğunu azaltır.
  • Sadece işletmede değil, sahada ve kapıda ödeme almak için de kullanılabilir.
  • Fiziksel POS cihazına ihtiyaç duymadan ödeme alabilmeyi mümkün hâle getirir.
  • Tüm ödeme teknolojilerini bir araya toplar ve birden fazla POS cihazı kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırır.
  • Birden fazla telefon ve tablette aynı anda çalışır ve işletme içerisindeki her kasa için ayrı bir POS cihazı almayı gerektirmez.
  • İşletmeyi; fiziki POS satın alma ve bulundurma bedeli, servis, bakım, kâğıt rulo gibi maliyetlerden kurtarır.

Android POS Çözümlerini Kimler Talep Ediyor?

Android POS uygulaması, hemen her işletmenin kullanabileceği özelliklere sahip bir çözümdür. Sektör fark etmeksizin birçok işletme, ödeme kuruluşlarından Android POS yazılımı hizmeti talep ediyor. Bu teknolojiyi daha çok tercih edenler arasında ise yoğun müşteri sirkülasyonuna sahip işletmeler ve sahada satış yapan firmalar yer alıyor.

Müşteri yoğunluğu bulunan işletmeler, mağaza içindeki kasa yoğunluğunu azaltmak adına bu teknolojiden faydalanıyor. Cep telefonunu POS cihazına çeviren işletme sahipleri, kasa kuyruğunda ve reyonların arasında bile ödeme alabiliyor. Sahada satış yapan işletmeler ise POS cihazı taşımaya, EFT/havale gibi zaman alan yöntemlere ihtiyaç duymuyor. Doğrudan satışın yapıldığı noktada, peşin veya taksitli tahsilat yapılabiliyorç

anroid pos güvenli mi

Android POS Güvenli mi?

Mobil cep POS teknolojisi, birçok ödeme kuruluşu tarafından sunulan bir hizmet. Tamamen yasal olan bu ödeme alma yöntemi, aynı zamanda yüksek güvenlik standartlarına da sahip. Elbette bu noktada hizmet alınan ödeme kuruluşunun da doğru seçilmesi gerekiyor.

Android POS yazılımı kullanılan ödeme firmasının TCMB tarafından onaylı ve güvenlik sertifikası sahibi olması son derece önemli. Gerekli onayı almayan ve güvenlik sertifikalarına sahip olmayan ödeme kuruluşları güvenli olmadıkları için uzak durmak gerekiyor.

Paynet’in Güvenli Android POS Çözümü: PayPOS

Android işletim sistemine sahip cihazlarınızı akıllı POS makinelerine güvenli bir şekilde dönüştürmek için PayPOS’u tercih edebilirsiniz. Paynet üye iş yerlerine özel Android POS uygulaması çözümü PayPOS ile cep telefonu, tablet, kiosk veya el terminali gibi NFC/temassız özelliği bulunan tüm Android cihazlarınızı fiziksel POS’a dönüştürebilir, saniyeler içinde istediğiniz yerden hızlı ve güvenli ödeme alabilirsiniz.

PayPOS; POS cihazı satın alma, bulundurma, bakım, onarım, servis, POS rulosu gibi konular için harcama yapmayı gerektirmeden ödeme almanızı sağlar. Mobil ve dijital ödeme alabileceğiniz PayPOS; sipariş, ERP ve CRM uygulamalarıyla entegre çalışarak tahsilatla ilgili tüm süreci kolaylaştırır. Ayrıca herhangi bir ek ücret ödemeden sınırsız kullanıcı açabilir ve dilediğiniz kadar ödeme terminaline sahip olabilirsiniz.

Paynet’in yeni nesil ödeme çözümü PayPOS’a hemen başvurun, lokasyona bağlı kalmadan hızlı ödeme alarak müşteri memnuniyetinizi ve satışlarınızı kolayca artırın.

5 dakika