Dijitalleşme ve Pandeminin İşletmelere Etkisi

İçindekiler

TÜRKONFED ile birlikte gerçekleştirdiğimiz “KOBİ’lerin Dijital ve Finansal Karnesi” adlı araştırmamız yayımlandı. 2020’nin son çeyreğinde, örneklem dahilindeki 1000 KOBİ’nin işletme sahipleri ve C seviye yöneticileri (CEO ve CFO) ile yürütülen bu araştırma kapsamında; KOBİ’lerin dijital, finansal ve teknolojik altyapıları ile gelişim seviyeleri, pandemi koşullarından nasıl etkilendikleri ve gelecek beklentilerinin tespit edilmesi amaçlandı.

Araştırmada öne çıkan sonuçlar:

  • COVID-19 bir yandan dijitalleşmeyi tetikleyen en önemli yatırım gerekçelerinden olurken, aynı zamanda şirketlerin önemli bir bölümü için de yatırımdan kaçınma konusunda en kritik gerekçe olarak öne çıkmaktadır.
  • Firmaların dijital olgunluk düzeyi arttıkça finansal olgunluk düzeyinin de arttığı görülmüştür.
  • KOBİ’lerin yaklaşık yarısı bilgi teknolojileri ve dijital pazarlama alanlarında ne bir personel bulundurmakta ne de bu alanda bir hizmet alımı gerçekleştirmektedir.
  • KOBİ’lerin %70’i COVID-19 ile mücadelede dijital altyapısını yeterli bulmasına karşın yeterli bulanların sadece %19,4’ü e-ticaret yapmaktadır. Yaklaşık yarısının ise websitesi ve sosyal medya hesabı bulunmamaktadır.

Araştırmamızın tamamını indirmek için tıklayın

Araştırma sonuçlarına göre; COVID-19, KOBİ’lerde dijital dönüşümü hem hızlandırırken bu alanda yapılacak yatırımların önünde engel teşkil etmektedir.

Paynet olarak, KOBİ’lerimizin dijital dönüşümlerini finansal teknolojilerle destekliyoruz.

KOBİ’lerin nakit akışı yönetiminde dijitalleşebilmeleri için Paynet ile ek bir yatırım maliyetine katlanmadan, tek bir anlaşma ile tek bir platform üzerinden hizmet modeli ile süreci kurgulayabilirsiniz.

1 dakika