Kredi Kartıyla Online Tahsilat Nasıl Yapılır?

İçindekiler

Her geçen gün büyüyen ve gelişen e-ticaret, yavaş yavaş fiziksel ticaretin önüne geçmeye başlıyor. Bu artışta en büyük pay ise değişen alışveriş alışkanlıklarına paralel olarak kredi kartıyla online ödemenin yaygınlaşmasına ait. Öyle ki günümüzde hemen her markanın online mağazası var, hemen her ürün ve hizmeti internetten kredi kartı ile satın almak mümkün.  

Her gün milyonlarca siparişin gerçekleştiği e-ticaret dünyasına girip finansal teknolojilerin gelişmiş özelliklerinden yararlanabilmenizi sağlayan kredi kartıyla online tahsilatı sizin için ele aldık.  

Online Tahsilat ile Hangi Ödemeler Alınır?

Günümüzde hemen her ürün ya da hizmet için online olarak ödeme yapılabiliyor. Yalnızca lisansa tabi bazı ürün ve hizmetler online satılamıyor. İnternetten satışı yasaklanmış olan ürün ve hizmetlerden bazıları şöyle: 

  • Reçete ile satışı yapılan ilaçlar  
  • Ateşli silahlar 
  • Numaralı gözlükler 
  • Kısa mesafeli iletişim için kullanılan telsizler 
  • Tütün ve tütün mamülleri 
  • Sağlık beyanı bulunan ürünler 
  • Telif hakkı ile koruma altında bulunan ürünler 
  • Alkol veya alkol içeren ürünler 

Kısacası yukarıdaki ürünler dışında neredeyse her ürün ve hizmet için online tahsilat yapmanız mümkün. Ancak tabii ki ödeme alma yöntemleri, tüketicilerin inisiyatifine ve sizin sunacağınız seçeneklere göre değişiklik gösterebiliyor. Yani kredi veya banka kartı ile online ödeme alabileceğiniz gibi EFT ve havale yöntemlerinden yararlanabilir ya da kapıda ödeme alma seçeneğini tercih edebilirsiniz.  

Türkiye’de şu an için online ödemenin önemli bir kısmı, sanal POS’lar aracılığı ile banka ve kredi kartları kullanılarak yapılıyor. Ticaret Bakanlığının 2020 verilerine göre online ödemelerin %61’i, kredi veya banka kartları ile gerçekleşiyor. Yani tüketicilerin büyük bir kısmına seslenmek ve onlara ürün veya hizmetler satabilmek istiyorsanız sanal POS’lardan yararlanabilirsiniz. 

Online Tahsilat Nasıl Yapılır?

Online tahsilatta kart ile ödeme alabilmeniz için fiziksel POS cihazlarının, dijital dünya için tasarlanmış özel bir hali olan sanal POS cihazlarına sahip olmanız gerekiyor. Sanal POS ile müşteriler, diledikleri ürün veya hizmeti seçip ödeme ekranına gidebiliyor ve burada kart bilgileri gibi detayları girdikten sonra tahsilat işlemi gerçekleşiyor.  

Online pazar yerleri, e-ticaret siteleri ve mobil uygulamalarda kullanıcılar genellikle bir üyelik hesabı oluşturup alışveriş yapmayı tercih ediyor. Burada da MasterPass gibi kart bilgisi saklama çözümleri devreye giriyor ve her online alışverişte kart bilgisi girme gibi süreçler ortadan kalkmış oluyor. 

Online Tahsilat Güvenli mi?

PCI-DSS sertifikası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından onaylanan sanal POS sağlayıcılarını tercih etmeniz durumunda online tahsilat oldukça güvenlidir. Buna ek olarak SSL sertifikası gibi önlemlerle de e-ticaret sitenizi daha güvenli hale getirebilirsiniz.  

Kredi Kartıyla Online Tahsilat İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Kredi veya banka kartlarıyla online tahsilat için Paynet gibi sanal POS sağlayıcılarına başvurabilirsiniz. Başvurularda genellikle şirket ve iletişim bilgileriniz gibi detaylar isteniyor. Sanal POS kurulumunun başvuru sonrası süreci ise sanal POS sağlayıcısı olan kurumun altyapısına ve güvenlik politikaları gibi etkenlere göre değişiklik gösterebiliyor. 

Paynet ile Online Ödeme Almanın Avantajları Nelerdir? 

Türkiye’nin ödeme çözümleri konusunda öncü şirketlerinden biri olan Paynet ile sadece gelişmiş bir sanal POS’a sahip olmazsınız. Paynet aynı zamanda finansal teknolojiler alanında yeni ürün ve çözümler de sunuyor. Böylece tüm operasyonel süreci uçtan uca yönetebilir ve Paynet’in avantajlı dünyasından yararlanabilirsiniz. Paynet’in online ödeme için sunduğu bazı çözümler ve avantajlar şöyle:  

  • Paynet Sanal POS: Müşterilerin diledikleri kartlar ile ödeme yapabilmesine yardımcı oluyor. Böylece farklı bankaların kartları için ayrı ayrı POS edinmeye gerek kalmıyor. Ayrıca müşterileriniz, kendi kartlarına özel olarak sunulan taksit ve puan gibi avantajlardan da yararlanabiliyor. 
  • PayQR: Paynet’in geliştirdiği özel bir sistem olan PayQR sayesinde ödeme yapabilmeleri için müşterilere QR kod yollanıyor. Müşteriler de gelen kodu telefonlarının kamerası ile okutup kolayca ödeme yapabiliyor. Üstelik PayQR, TCMB’nin TR Karekod prosedürü ile entegre olarak çalışıyor.  
  • Paylink: Paynet tarafından geliştirilen Paylink ödeme yöntemi ile kullanıcılara ödeme bilgilerinin yer aldığı bir link gönderiliyor. Müşteriler de gönderilen linkteki ödeme ekranında, kart bilgilerini girerek veya banka uygulamalarına bağlanarak ödeme yapabiliyor.  
  • PayPortal: Paynet tarafından üye iş yerlerine sunulan PayPortal; Paylink veya sanal POS ile ödeme alma gibi tüm işlemlerin kolayca takip edilebilmesini sağlıyor. Üzerinde yer alan özel modüller sayesinde de birçok işlemi kapsayan istatistikler ve veriler rahatça görüntülenebiliyor. 

Finansal çözümleri sayesinde her gün milyonlarca işletmenin on binlerce müşteri ile buluşmasını sağlayan Paynet’in tüm ödeme çözümleri, TCMB onaylı ve PCI-DSS 1. seviye sertifikaya sahiptir. Ayrıca Paynet Sanal POS, PayQR ve Paylink; 3D Secure Güvenli Alışveriş Sistemi ile entegre olarak çalışır. Bu sayede de müşterilerinizin güvenliği maksimum seviyede korunur.

7 dakika