PayPOS Üzerinden NFC ile Mobil Ödeme Nasıl Alınır?

İçindekiler

Paynet tarafından geliştirilen PayPOS uygulaması; akıllı cep telefonu, tablet, el terminali ve kiosk gibi Android işletim sistemine sahip cihazları, NFC ile ödeme alabilen POS cihazlarına çeviriyor. Paynet üye iş yerlerinin kolayca yararlanabileceği uygulama ile tahsilat süreçleri hem kolaylaşıyor hem de saniyeler içerisinde gerçekleşiyor.

    paynet-paypos-nedir

    PayPOS'un Özellikleri Nedir?

    Bir işletmenin normal şartlarda NFC ile ödeme alabilmesi için NFC özelliğine sahip bir POS cihazı bulundurması gerekiyor. POS cihazında NFC özelliği bulunmuyorsa da eklenmesi ya da yeni POS cihazı alınması şart. 

    PayPOS ise Android işletim sistemine sahip akıllı cep telefonlarını, tabletleri, kioskları ve el terminallerini, NFC ile ödeme alabilen POS cihazları haline getiriyor. Böylece hiçbir ek masrafa gerek kalmadan kolayca ödeme alınabiliyor.

    PayPOS’un ödeme özellikleri, POS cihazlarından NFC ile ödeme almaktan farksız. Yani POS cihazlarında olduğu gibi kolayca temassız ödeme alınabiliyor ve sorunsuz bir şekilde işlem gerçekleşiyor. 

    PayPOS ile NFC Ödeme Nasıl Alınır?

    PayPOS ile NFC ödeme işlemi birkaç basit adımda gerçekleşiyor. İlk olarak Paynet üyesi işletmenin, akıllı cep telefonlarına Paynet mobil uygulaması CepPOS ve PayPOS’u indirmesi gerekiyor. 

    Uygulamalar yüklendikten sonra ödeme alma süreci adım adım şu şekilde ilerliyor:

    • Paynet CepPOS açıldıktan sonra “Ödeme Al” butonu tercih edilmeli.
    • Ödeme alınacak tutar girildikten sonra “PayPOS ile Ödeme Al” butonu seçilmeli.
    • Müşterinin talebine göre taksit veya tek çekim seçenekleri tercih edildikten sonra “Ödemeyi Tamamla” butonuna tıklanmalı.
    • Paynet CepPOS, ödemeyi tamamlama komutunu aldığında otomatik olarak PayPOS’a geçilmesini sağlıyor. 
    • PayPOS uygulaması açıldığında müşteri, temassız ödeme özelliğine sahip kartını telefonun arka yüzeyinde bulunan NFC kısmına yaklaştırıp ödemeyi tamamlayabiliyor.
    paynet-paypos-ile-odeme-alma

    BDDK tarafından belirlenen temassız ödeme limiti aşılmadığı takdirde, kart şifresi olarak bilinen PIN kodu talep edilmiyor. Bu nedenle de müşterinin veya işletmenin herhangi bir ek işlem yapmasına gerek kalmıyor. Ancak belirlenen tutar aşıldığı takdirde ödemenin onaylanabilmesi için müşterinin PIN kodunun girilmesi gerekiyor.

    PayPOS'u Kimler Kullanabilir?

    PayPOS’u Paynet üye iş yerleri kullanabiliyor. Bu nedenle de kullanmak isteyen işletmelerin öncelikle birkaç basit işlemden oluşan Paynet üyelik sürecini tamamlaması gerekiyor. PayPOS ile ödeme almak isteyen işletmeler, PayPOS sayfasında yer alan “Hemen Başvur” butonuna tıklayarak üyelik işlemlerini kolayca başlatabiliyor. 

    Paynet üyesi işletmelerin ödeme alınabilmesi için kullanacakları cihazın, Android işletim sistemine sahip olması ve NFC özelliğinin bulunması gerekiyor. 

    Satın alınacak telefon veya tablette NFC özelliğinin bulunup bulunmadığı ise özellikler listesinde yer alan “Bağlantı” gibi kategorilerden görülebiliyor. Halihazırda kullanılan telefon veya tablette ise ayarlar kısmında “Dış Bağlantılar” ya da “Bağlantılar” gibi seçenekler içerisinde NFC özelliği bulunup bulunmadığı kontrol edilebiliyor. 

    Kullanılacak cihaz kiosk veya el terminali türündeyse NFC etiketinin olduğu kısımda, temassız ödemeyi resmeden ikon veya ikonlar bulunuyor. Bu şekilde cihaz içerisinde NFC olup olmadığı öğrenilebiliyor.

    PayPOS'u Kullanmaya Nasıl Başlayabilirsiniz?

    Paynet üyesi iş yerlerinin PayPOS ile ödeme alabilmek için ilk etapta Google Play’e girip Paynet mobil ve PayPOS uygulamalarını indirmesi gerekiyor. Bunun dışında herhangi bir ekstra kuruluma veya cihaza ihtiyaç duyulmuyor. 

    PayPOS Hangi Cihazlarda Kullanılabilir?

    Android işletim sistemine sahip olan cihazlar aracılığıyla PayPOS kullanılabiliyor. Harmony OS ya da iOS gibi farklı işletim sistemlerine sahip cihazlardan ise PayPOS’rel="nofollow">Android markalar listesinde yer alan NFC özellikli akıllı cep telefonu veya tabletleri kullanması gerekiyor. 

    Ayrıca PayPOS, kiosk veya el terminalinde kullanılacaksa da Android işletim sistemine sahip olma şartı aranıyor. Buna ek olarak cihazların NFC özelliğinin bulunması gerekiyor. NFC özelliği bulunmayan veya Android işletim sistemine sahip olmayan cihazlar ile ödeme alınamıyor.

    PayPOS ile Ödeme Almanın Avantajları Nelerdir?

    PayPOS ile ödeme yapıldığında, kredi veya banka kartının fiziksel güvencesinden yararlanılabiliyor. Yani kullanıcının ödeme için satış görevlisine kart bilgilerini iletmesine gerek kalmadan güvenli alışveriş deneyimi yaşanıyor. Buna ek olarak işlemler oldukça pratik bir şekilde gerçekleşiyor ve temassız işlem limitleri içerisinde kalındığında şifresiz olarak ödeme yapılabiliyor. Temassız ödeme sınırı aşıldığındaysa ödeme onayı için müşterinin, kart şifresini girmesi gerekiyor.

    paynet-paypos-avantajlari_0

    PayPOS’un öne çıkan diğer avantajları ise şöyle sıralanıyor:

    • NFC özelliğine sahip tüm Android cihazlarla PayPOS uygulaması çalışabiliyor. Ödemeler ise saniyeler içerisinde gerçekleşiyor. 
    • PayPOS, cihazlara Google Play üzerinden kolayca eklenebiliyor. Ayrıca PayPOS’un çalışabilmesi için Paynet CepPOS uygulamasının da indirilmesi gerekiyor. Bunun dışında herhangi bir ekstra kurulum veya cihaz alınmasına gerek kalmadan ödeme alınabiliyor. 
    • PayPOS’un, fiziksel POS cihazlarından farklı olarak bulundurma bedeli, bakım veya servis hizmetleri gibi masrafları yoktur.
    • PayPOS ile gerçekleşen tüm işlemler, fiziki POS cihazlarının güvenlik seviyesine sahip.
    • PayPOS, her yerde kullanılabilecek bir çözümdür. Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarla müşterilerden herhangi bir yerde kolayca ödeme alınabiliyor. 

    Son olarak işletmeler, PayPOS’u birden fazla cihazda kullanılabileceği için operasyonel masrafları da önemli ölçüde düşürüyor.

    17 dakika