Paynet KOBİ’lere Ne Gibi Hizmetler Sunuyor?

İçindekiler

Paynet Ödeme Hizmetleri A.Ş. olarak 2000 yılında sektörde bir ilk olan “bayi kanalında kredi kartı ile tahsilat” fikriyle yola çıktık ve bayi ağı tahsilat çözümümüzü üye iş yerlerimize sunduk. Bugün, Merkez Bankası Lisanslı bir finansal teknoloji şirketi olarak 20 yıllık B2B ve B2B2C tahsilat deneyimimizi ve iş tecrübemizi hizmet verdiğimiz işletmelerle paylaşan ve yeni çözümler üretmek için organizasyonunu her geçen gün daha da güçlendiren lider bir finansal teknoloji şirketi konumundayız.

Türkiye’deki KOBİ’lerin sayıları 2 Milyon’a yaklaşırken, tüm işletmelerin %99’dan fazlasını oluşturmakta. İstihdamın üçte ikisine ve toplam katma değerin yarısından fazlasına katkıda bulunduran KOBİ’ler, hiç şüphesiz ki işimizin çok önemli bir parçası. Pandemi sonrası, KOBİ’ler de sürdürülebilir bir iş modeli yaratmak üzere dijital dönüşüm yatırımlarına yönelmiş durumda, nakit akışının dijitalleşmesi de bu dönüşümün en kritik noktalarından bir tanesi.

Paynet olarak, KOBİ’leri her an dinliyor ve ihtiyaçlarına bu doğrultuda çözümler üretiyoruz. KOBİ’lerin nakit akışını dijitalleştirerek, finansal süreçlerini basitleştirip hızlandırıyor ve dolayısıyla da verimliliklerini arttırmalarına ve finansal risklerini azaltmalarına doğrudan katkı sağlıyoruz. Bizimle çalışan KOBİ’ler, Paynet sistemi çerçevesindeki banka işbirliklerinden, çeşitli bankacılık uygulamalarından ve finansal enstrümanlardan kolaylıkla faydalanabiliyor, kendi iş modelleri için en uygun çözümlerimizi sistemlerine entegre edebiliyorlar. Daha da önemlisi çözümlerimizi KOBİ’lerin faaliyet gösterdikleri birbirlerinden çok farklı alanlardaki özel ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde beraberce şekillendiriyoruz.

İşletmelerin kontrol edilebilir ve dengeli bir nakit akış döngüsü içerisinde faaliyet göstermelerini önemsiyoruz. Sektörel olarak baktığımızda, KOBİ’lerin yaklaşık %40’ı toptan ve perakende ticaret alanında faaliyet gösteriyor. Bu alanda gelişen tüketici ihtiyacına yönelik Paykredi adında yenilikçi bir ürün geliştirdik. Paykredi ile, anlaşmalı bankalar üzerinden, son kullanıcının alış veriş yaptığı anda ödeme tutarının bir kısmını veya tamamını kredi kullanarak ödemesini sağlıyoruz. Sonuç olarak işletmeler de hedef kitlelerine farklı finansal enstrümanlar sunarak, iş hacimlerini arttırıyorlar.

Özellikle Pandemi döneminde büyüyen bir ihtiyaç haline gelen, Link veya QR kod ile temassız ödeme alma, bunun yanında kart saklama gibi yenilikçi ve güvenilir sanal pos çözümlerimizle hizmet verdiğimiz KOBİ’lerin tahsilat ve ödeme akışlarını kolaylıkla, yer ve zaman sınırlaması olmadan yönetmelerini sağlıyoruz.

Temel hedefimiz, iş ortaklarımızla birlikte, finansal çözümler ile teknolojiyi güvenli altyapımızda birleştirerek geliştirdiğimiz ve her gün geliştirmeye devam ettiğimiz yeniliklerle, hizmet verdiğimiz işletmelerin enerjilerini tahsilat sorunlarına değil, büyüme hedeflerine harcamasını sağlamak.

Farkındalık arttı, KOBİ’ler dijital dönüşüme hızla adapte oluyorlar

Ekonomi pastasının büyük bir dilimini temsil eden KOBİ’lerin, küçük olmanın sağladığı rahat hareket alanı sayesinde değişen koşullara daha kolaylıkla ve hızla adapte olabildiklerini gözlemliyoruz. İş süreçlerini dijitalleştirmek konusunda kesinlikle daha çevik hareket ediyorlar.  

Sonuç olarak, küçük ve orta ölçekli işletmelerin de bu noktalarda farkındalıklarının artttığını ve bu yönde yatırımlarının hızlandığını görüyoruz.

Güvenlik, Finansal Ödeme Hizmetleri alanındaki en önemli konu

Bir diğer altını çizdiğimiz konu, finansal bir hizmetler dünyasında operasyonel konuların yanında bilgi güvenliği, risk ve fraud/sahtecilik konularının çok öne çıkıyor olması. KOBİ’ler  teknolojinin ve dijitalleşmenin fırsatlarından yararlanırken aynı zamanda risklere karşı hazır ve korunaklı olmalılardır. Paynet olarak finans dünyasındaki en üst düzey bilgi sistemleri güvenlik protokolü olan PCI-DSS Level1 ile uluslararası geçerliliği olan güvenlik standartlarına sahibiz. PCI-DSS sertifikamız her sene denetime tabii tutularak yenileniyor ve bunun yanı sıra tüm geliştirme süreçlerimizi ve sistem altyapımızı senede en az iki defa zafiyet taramasından geçirtiyoruz.

Bankaların gösterdiği hassasiyete paralel bir yapı kurduk. Yarattığımız güven, hem bankalarla ilişkilerimizi güçlendiriyor hem de müşterilerimizin bizi tercih etmelerinin ana sebeplerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. İşletmelere verdiğimiz güven ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutabilmek birinci önceliğimiz.

SERRA YILMAZ

PAYNET CMO

3 dakika

İlginizi Çekebilecek Blog İçeriklerimiz