SMS ile Ödeme Nasıl Alınır?

İçindekiler

SMS ile ödeme alma, birçok avantajı beraberinde getiren pratik bir tahsilat yöntemidir. SMS üzerinden ödeme kabul edebilmek için öncelikle bir ödeme kuruluşundan hizmet almanız gerekiyor. Sistem, link ile ödeme alma hizmeti kapsamında veriliyor. Dolayısıyla bu sistemi içeren bir hizmet aldığınızdan emin olmalısınız. 

Ödeme kuruluşunun size sağladığı panele giriş yaparak link oluşturma işlemine başlayabilirsiniz. Bu aşamada ödeme konusu ve tutar gibi bilgileri girmeniz gerekiyor. Ödemeyi SMS ile alacağınız için müşterinizin telefon numarasını da yazmalısınız. Girdiğiniz telefon numarasının doğruluğunu mutlaka kontrol etmelisiniz. 

Bilgileri girdikten sonra “SMS gönder” seçeneğine tıklayarak oluşturduğunuz ödeme linkini müşteriye SMS şeklinde gönderebilirsiniz. Gelen ödeme linkine tıklayan müşterinin karşısına, kart bilgilerini girebileceği bir ödeme formu çıkar. Müşterinin kredi kartı bilgilerini girmesinin ardından ödeme işlemi tamamlanır ve para hesabınıza geçer. 

SMS ile Ödeme Nedir?

SMS ile ödeme, sanal POS entegrasyonu ve e-ticaret sitesi gerektirmeden ödeme almayı sağlayan bir finans çözümüdür. Hem sahada yüz yüze satışlarda hem de online satışlarda rahatlıkla kullanılabilir. Bu yöntem, link ile ödeme alma sisteminin bir parçasıdır.

SMS ile ödeme alma süreci, ödeme yapılacak sayfaya ait bağlantının SMS üzerinden müşteriye gönderilmesiyle başlar. Müşteri, mesajdaki bağlantıya tıklayarak ödemeyi yaptığında süreç tamamlanır. 

SMS ile Tahsilatın Sağladığı Avantajlar?

sms-ile-tahsilatin-avantajlari

SMS ile tahsilat yapmak, işletmeniz için birçok avantaj sağlar. Bu avantajlar sayesinde tahsilat sürecinizi daha verimli şekilde yönetebilirsiniz. SMS ile tahsilatın avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

 

  • Pratik şekilde ödeme almayı sağlar.
  • 3D Secure ile çalıştığı için müşteriye güven verir. 
  • Farklı banka ve kredi kartları ile uyumludur.
  • Saha satışlarında nakit para ihtiyacını ortadan kaldırır, online tahsilat yapmanıza imkân verir. 
  • Mağaza satışlarında kasalarda kuyruk oluşmasını önler.
  • Müşterileriniz sadece telefonunu kullanarak mobil ödeme yapabilir. 
  • Kâğıt fatura veya fiş kesmenize gerek olmayacağı için maliyet tasarrufu sağlar. 
  • Uzaktan ödeme almak için e-ticaret sitesi kurmanıza gerek kalmaz.

SMS ile Ödeme Almaya Nasıl Başlayabilirim?

SMS ile ödeme kabul etmeye başlamak için Paynet’e başvurmanız yeterli. Paynet’in linkle ödeme alma çözümü Paylink sayesinde SMS üzerinden tahsilat yapabilirsiniz. Üstelik Paylink ile sadece SMS üzerinden değil, e-posta ve WhatsApp gibi farklı iletişim kanallarından da ödeme linki gönderebilirsiniz. 

TCMB onaylı ve PCI-DSS 1. seviye sertifikasına sahip Paylink ile müşteriniz nerede olursa olsun size ödeme yapabilir. PaynetPass ve MasterPass kart saklama sistemleri ile uyumlu olması da müşterilerinizi tek tek kart bilgisi girme zahmetinden kurtarır. Tüm banka ve kredi kartlarıyla uyumlu olan Paylink üzerinden aldığınız ödemeleri, PayPortal üzerinden anlık olarak takip ederek tahsilat yönetimini kolaylaştırabilirsiniz.

6 dakika