Çoklu Kredi Kartı ile Ödeme Nedir?

İçindekiler

Müşterilerin, kredi kartı limitleri veya banka kartlarının bakiyeleri her ödeme için yeterli olmayabiliyor. Böyle durumlarda da ödeme yapamadıkları için ödeme işlemini erteleyebiliyorlar ya da kredi gibi farklı finansal yöntemlere yönelmeleri gerekebiliyor. Çoklu kredi kartı ile ödeme yöntemi ise bunun önüne geçiyor ve birden fazla kart ile ödeme yapılmasını sağlıyor. 

Çoklu ödeme ya da parçalı ödeme olarak adlandırılan yöntem ile işletmeler, bir tahsilatta birden fazla karttan ödeme alabiliyor. Örneğin 7000 TL’lik bir ödeme için A bankasına ait karttan 4000 TL ve B bankasına ait karttan da 3000 TL çekilebiliyor. Böylece limit konusunda sorun yaşayan müşteriler, kredi ya da çek gibi alternatif yöntemlere gerek duymadan ödeme yapabiliyor. 

Parçalı ödeme olarak ifade edilen yöntemde bilinmesi gereken en önemli nokta ise iki farklı kart türünde de sistemin çalışabilmesi. Yani kullanıcı kredi kartı dışında, banka kartıyla da çoklu ödemeye dahil olabiliyor. 

Çoklu Kredi Kartı ile Ödemede Taksit Yapılır mı?

Çoklu ödemelerde tıpkı diğer kredi kartı ödemelerinde de olduğu gibi işletmeler taksit seçeneği sunabiliyor. Çoklu kredi kartı ile ödeme, taksit imkanı ile birden fazla karttan ödeme yapılabiliyor. 

Ancak taksit imkanı ile ilgili bir detay bulunuyor. Bazı ürünlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından taksit sınırlaması bulunuyor. Bu nedenle de cep telefonu gibi bazı ürünlerde ödemelerde vade sayısı 3 ay gibi bir sınırlamaya tabi tutulabildiği gibi tamamen de yasaklanabiliyor. 

Ayrıca PaynetPass ve MasterPass gibi kart saklama uygulamalarıyla da kayıtlı kartlara kolayca erişim sağlanabiliyor. Böylece birden fazla kart anında seçilebiliyor ve ödeme kolayca gerçekleşiyor. 

Çoklu Ödemenin Avantajları Nelerdir?

Çoklu ödeme ile sağlanan en büyük avantaj, yetersiz limit gibi nedenlerle alışverişin sonlanmasının önüne geçmesidir. Böylece e-ticarette “sepet terk oranı” gibi negatif olarak yorumlanabilen metriklerde de önemli ölçüde gerileme gözlemleniyor. Bunun dışında öne çıkan noktalar ise şöyle sıralanıyor: 

●    Hediye gibi ortak yapılan alışverişlerde kullanıcılar tek bir hesapta birden fazla kart kullanıp kolayca ödeme yapılabiliyor.
●    Kart limitlerini tamamen bitirmek istemeyen müşteriler, farklı kartlarını da kullanabiliyor. Böylece sık kullanılan bir kartın limiti bitmemiş oluyor.
●    Yüksek sepet tutarlarına ulaşan kullanıcıların ödemeleri kolayca gerçekleşebiliyor. 

Çoklu Kredi Kartı ile Ödeme Kabul Eden Şirketler

Çoklu ödemeyi, Paynet gibi ödeme çözümleri sağlayan şirketler sunabiliyor. Sanal POS’a sahip olan şirketler, çoklu ödeme sistemleri için kolayca entegrasyon gerçekleştirebiliyor. Entegrasyon ile PaynetPass ve MasterPass gibi kart saklama çözümlerine de kolayca dahil olunabiliyor. 

Böylece müşteriler, her zaman birden fazla kart ile ödeme yapabiliyor ve tüm kartlarını kolayca saklayabiliyor. 

Çoklu Kredi Kartı ile Ödeme Kabul Eden Şirketler

Çoklu Kredi Kartı ile Ödeme Hangi Sitelerde Var?

Çoklu kredi kartı ile ödemeler, özel bir sistem gerektirmeden kullanılabiliyor. Paynet gibi bazı sağlayıcıların sanal POS’larını kullanan internet siteleri, çoklu ödeme alabiliyor. Ancak POS sağlayıcıları ile yapılan anlaşmalar süre gibi kısıtlamalara sahip olduğu için net bir bilgi vermek mümkün değil. Çünkü anlaşması sonlanan şirketler, farklı POS sağlayıcılarına geçtikleri için çoklu ödeme sistemi deaktif hale gelebiliyor. 

Paynet ile Çoklu Ödeme Alma

Paynet tarafından geliştirilen “Çoklu Ödeme” birden fazla kredi veya banka kartı ile ödeme alınmasını sağlıyor. Ayrıca diğer Paynet çözümleriyle de kolayca entegrasyon sağlanabiliyor. Örneğin Paylink ile işletmeler, herhangi bir yerdeki müşterilerinin alışverişleri karşılığında ödeme linki gönderebiliyor. Müşteriler, ödeme linkine tıklayıp Çoklu Ödeme yönteminden yararlanabiliyor. Böylece birden fazla kart ile ödeme yapıp kart limitlerini diledikleri gibi değerlendirebiliyorlar.

4 dakika