E-Ticaret Sitesi İçin Sanal POS Nasıl Alınır?

İçindekiler

E-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin merak ettiği konuların başında sanal POS temini ilk sıralarda yer alır. Mağanızı e-ticaret ile tanıştırmak veya sadece e-ticaret için yepyeni bir işletme kurmak istiyorsanız sanal POS’a nasıl ulaşacağınızı sizin için derledik.

İlk olarak sanal POS ve diğer e-ticaret ödeme yöntemlerini açıkladık.

E-Ticarette Ödeme Yöntemleri Nelerdir?

E-ticarette yaygın olarak kullanılan iki farklı ödeme yöntemi bulunur. Bunlardan en yaygını ve neredeyse e-ticaretin bel kemiği olan yöntem, sanal POS’lardır. İkinci yöntem ise havale ve EFT. Ayrıca e-ticarette farklı ödeme yöntemi teknolojileri de bulunur.

Paynet Ödeme Geçidi ve e-cüzdan ile ödeme gibi yöntemler, sanal POS üzerinden geliştirilen ve özel teknolojiler ile ödeme alınmasını sağlayan sistemlerdir. Paynet Ödeme Geçidi ile işletmelerin e-ticaret platformlarında yapılan işlemler için entegrasyon sağlanır. Müşteri, bilgilerini Paynet Ödeme Geçidi aracılığı ile iletir ve ödemeyi tamamlar. Peki e-cüzdan nedir?

E-cüzdan çözümü ise işletmelerin e-ticaret platformlarında müşterilerin paralarını saklayabilmesini ve ihtiyaç duyduklarında da harcayabilmelerini sağlar. Böylece tüketiciler, her işlem için kart bilgilerini girmek zorunda kalmaz.

Son olarak Türkiye’de yaygınlaşmaya başlayan bir yöntem olan dijital kredi hizmetleri de ödeme yöntemi olarak adlandırılır. Müşterilerin kredi ile ödeme yapmasını sağlayan PayKredi sayesinde müşteriler, anlaşmalı bankalar üzerinden kolayca kredi alabilirler ve ödemelerini kredi üzerinden gerçekleştirirler.

PayKredi ile müşteriler dakikalar içerisinde ihtiyaç duydukları krediye ulaşabilirler ve kredi kartı limitlerine takılmadan alışveriş yapabilirler. PayKredi çözümü, e-cüzdan gibi e-ticaret platformlarına da entegre edilebilir. Böylece müşteriler, işletmelerin e-ticaret platformları üzerinden anlaşmalı bankalara ulaşıp kredi seçeneklerini değerlendirebilirler.

Sanal POS Almak İçin Ne Yapılmalı?

Point of sales terminal veya sık kullanılan haliyle POS cihazları, müşterilerin banka ve kredi kartları ile ödeme yapmasını sağlayan sistemlerdir. Sanal POS (VPOS) ise POS cihazlarının dijital hale getirilmiş versiyonudur. Böylece e-ticaret siteleri gibi internet üzerinden ürün veya hizmetleri tüketiciye ulaştıran işletmeler, sanal POS’lar ile ödeme alabilir. Kısaca “Sanal POS nedir?” sorusunu cevapladığımıza göre nasıl alınabileceğinden bahsedebiliriz.

Sanal POS’lar, POS cihazlarından farklı olarak alınabilen veya daha doğru bir tabirle fiziksel olarak bulundurulabilen sistemler değildir. Bunun yerine e-ticaret sitesi, mobil uygulamalar, CRM ve ERP çözümlerinin içerisine entegre edilirler. Entegre edilen platformlar üzerinden işletmeler ödeme alabilir hale gelirler. Entegrasyon için ise sanal POS sağlayıcılar ile anlaşmak gerekir.

Paynet’e başvuran e-ticaret siteleri, kısa bir süre içerisinde VPOS’larına kavuşabilirler. Paynet sanal POS sayfası üzerinden yapılan başvurularda şirket ve başvuru yapan kişinin bilgileri gibi bazı talepler yer alır.

E-Ticaret Sanal POS Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

E-ticaret sitesine sanal POS ekleme işleminin anlaşma sonrasındaki kısmını entegrasyon oluşturur. POS entegrasyonu, sitenin altyapısına göre değişiklik gösterir. Paynet, kolay arayüzü hızlı bir şekilde entegrasyona izin verir.

Entegrasyon hakkında detaylı bilgi için “Sanal POS Kurulumu” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

E-Ticarette Sanal POS Nasıl Kullanılır?

sanal-pos-nasil-kullanilir

E-ticaret işlemlerinde banka kartı ya da kredi kartı ile online ödeme alabilmek için VPOS’lardan yararlanılabilir. Müşteriler, kart bilgilerini girdikten sonra kartlarından ilgili tutar çekilir. Siteden alışveriş sırasında sürekli olarak kart bilgilerini girmemeleri için ise kart saklama uygulamaları entegrasyonu yapılabilir.

Paynet’in ödeme sistemlerini kullanan e-ticaret siteleri, PaynetPass ve MasterPass gibi kart saklama teknolojilerinden yararlanabilir. Böylece ilk ödeme işleminden sonra tekrar tekrar kart bilgilerini girmelerine gerek kalmaz ve güvenli bir şekilde ödemelerini yapabilirler.

3D Secure ile işletmeler, güvenli ödeme seçeneğine de kavuşurlar. 3D Secure Güvenli Ödeme yöntemi ile kart üzerinden yapılan işlem sırasında müşterilere, SMS veya bankanın kart uygulaması aracılığıyla kod gönderilir. Müşteri, bu kodu ilgili alana girerek ödemeyi tamamlar. Böylece güvenlik üst seviyeye çıkarılır ve chargeback ihtimali önemli ölçüde azalır.

Sanal POS Hizmetini Kimler Sağlamaktadır?

Türkiye’de Paynet gibi ödeme çözümleri sunan finansal teknoloji şirketleri ve bankalar tarafından sanal POS hizmeti sağlanabilir. Yani işletmelerin önünde iki seçenek bulunur. Paynet’in bu noktada avantajı ise sadece POS sunmamasıdır. Paynet ile işletmeler link ile ödeme alma teknolojisi Paylink, QR kod ile ödeme alma teknolojisi PayQR ve dijital kredi hizmeti PayKredi gibi çözümlere de erişebilirler.

Paynet’in sunduğu önemli bir diğer avantaj ise tüm kart altyapıları ile uyumlu olmasıdır. Böylece müşteriler diledikleri kart ile ödeme yapabilir ve kredi kartları için taksit seçeneklerinden yararlanabilirler. Ayrıca kartları ile yaptıkları ödemelerde bankaların sunduğu indirim veya bonus gibi seçeneklerden de yararlanabilirler.

Paynet, sanal POS ve e-ticaret ödeme altyapılarına ek olarak işletmelere fayda sağlayan çeşitli ödeme çözümleri de sunar. Bunlardan biri de Paynet Tedarikçi Ödemeleri’dir. Tedarikçi Ödeme Çözümü hizmeti, tedarikçi ve alıcıları bir araya getiriyor. Alıcılar vadeli ödeme seçenekleri ile ürün tedarik ederken tedarikçiler de vade beklemeden alacaklarını tahsil etme ayrıcalığına sahip oluyor. 

E-ticarette yaygın olarak kullanılan iki farklı ödeme yöntemi bulunur. Bunlardan en yaygını ve neredeyse e-ticaretin bel kemiği olan yöntem, sanal POS’lardır. İkinci yöntem ise havale ve EFT. Ayrıca e-ticarette farklı ödeme yöntemi teknolojileri de bulunur.

Paynet’e başvuran e-ticaret siteleri, kısa bir süre içerisinde VPOS’larına kavuşabilirler. Paynet sanal POS sayfası üzerinden yapılan başvurularda şirket ve başvuru yapan kişinin bilgileri gibi bazı talepler yer alır.

5 dakika