Ücretsiz Sanal POS Sahibi Nasıl Olunur?

İçindekiler

İnternet üzerinden satış yapmak ya da QR kod, cep telefonu veya diğer yöntemler ile fiziksel mağazalarda tahsilat yapabilmek için sanal POS’a ihtiyaç duyarsınız. Peki, sanal POS’u ücretsiz olarak sisteminize ekleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Sisteminize ücretsiz sanal POS entegrasyonu gerçekleştirmek için bilmeniz gerekenleri sıraladık.

Ücretsiz Sanal POS Nasıl Alınır?

Teknik olarak sanal POS veya İngilizcesi ile VPOS’lar satın alınabilen ürünler değildir. VPOS’ları sadece sitenize entegre edebilirsiniz ve sağlayıcı şirkete, tahsilat başına önceden mutabık kaldığınız ücreti ödersiniz. Peki, VPOS’lar nasıl siteye eklenir?

İlk olarak bankalardan sanal POS alabilmeniz mümkün. Ancak bankalardan alacağınız POS’lar, farklı altyapılara sahip olan kartlardan taksitli alışveriş yapılmasına izin vermeyebilir. Bu nedenle de diğer bankalardan taksitli ödeme alabilmeniz için o bankalardan da tek tek VPOS entegrasyonu sağlamanız gerekir.

Diğer seçenek olarak Paynet gibi ödeme çözümü sağlayıcılardan alacağınız POS’lar ise tüm kart altyapılarına taksit yapabilir. Bu sayede de tek POS entegrasyonu ile neredeyse tüm bankaların kartlarından hiçbir sorun yaşamadan ödeme alabilirsiniz.

WooCommerce gibi WordPress tabanlı siteler için hazır sanal POS’ları ücretsiz olarak kurabilmeniz mümkün. Bunun için GitHub ve benzer kaynaklardan ücretsiz sanal POS modüllerine ulaşmanız, belirtilen adımları takip etmeniz yeterli.

Son olarak ücretsiz olarak POS entegrasyonu yapmak için “Sanal POS Başvurusu Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızı ziyaret etmenizi öneririz.

Sanal POS Başvurusu İçin Gerekli Evrak

POS sağlayıcılarına göre istenen evrak değişiklik gösterebilir. Birçok banka ve ödeme çözümleri sağlayıcısının istediği evrak şöyle sıralanır:

  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Varsa ortaklık sözleşmesi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi

Bunlar dışında banka veya ödeme çözümleri sağlayıcılarının farklı belgeler talep edebileceğini de belirtmemiz gerekir. Bu nedenle başvuru yapmadan önce talep edilen belgeleri incelemelisiniz. Böylece başvuru reddi gibi sorunları engelleyebilir ve hızlı bir şekilde entegrasyon sürecine geçebilirsiniz.

Sanal POS Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Türkiye’de internet üzerinden alışverişlerde havale/EFT seçenekleri yerine büyük oranda banka veya kredi kartları kullanılır. Bu nedenle de sitenizde sanal POS entegrasyonu bulunmuyorsa satış yapabilme ihtimaliniz önemli ölçüde düşer. Kısacası sanal POS’un en önemli avantajı, internet üzerinden kolayca satış yapılmasına imkan sağlamasıdır.

POS entegrasyonunun diğer avantajları ise şöyle:

  • QR Kod ile Ödeme gibi yenilikçi teknolojileri hem internet sitenize hem mağazalarınıza hem de mobil uygulamalarına ekleyebilirsiniz. Böylece birçok farklı kanaldan ödeme alabilirsiniz.
  • İnternet üzerinden yapılan satışları, PayPortal gibi yenilikçi teknolojilerle anlık olarak takip edebilir ve Akıllı Raporlama sayesinde detaylı raporlara erişebilirsiniz.
  • Yurt dışına açılabilir ve ürünlerinizi internet üzerinden ABD veya Çin gibi ülkelere, kısacası tüm dünyaya kolayca satabilirsiniz.
  • CepPOS gibi akıllı cep telefonlarını POS cihazına çevirebilen teknolojilerden yararlanıp operasyonel masrafları önemli ölçüde azaltabilirsiniz.
  • Paylink teknolojisinden yararlanıp müşterilerinize e-posta veya SMS ile ödeme yapabilmeleri için link iletebilirsiniz.
  • PaynetPass veya MasterPass gibi kart saklama çözümleri sayesinde, sanal POS’lar aracılığı ile yapacağınız tahsilatları hızlandırabilir ve müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz.

Kısacası sanal POS entegrasyonu gerçekleştirdikten sonra yapabileceklerinizin adeta sınırı kalmaz.

Sanal POS Komisyon Oranları Ne Kadar?

Sanal POS’ları sitenize ve genel olarak satış sisteminize eklemek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Ancak POS’lar aracılığı ile yapacağınız tahsilatlardan komisyon ücreti alınır.

Sanal POS ücretleri genellikle yüzdeyle hesaplanır. Ayrıca POS’lardan alınan komisyonlar, şirketten şirkete göre değişiklik gösterebilir.

Örneğin A şirketi, sağladığı POS için işlem başına %3; B şirketi ise %3,2 komisyon talep edebilir. Şirketler temel olarak satış cironuza göre komisyon alırlar. Cironuz arttıkça ödeyeceğiniz komisyon azalır. Yani aralarında ters orantı söz konusudur.

e-Ticaret için Sanal POS Güvenli mi?

Paynet gibi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası onaylı ve PCI-DSS sertifikalı bir POS sağlayıcısını tercih etmeniz durumunda herhangi bir endişeye kapılmanıza gerek kalmaz. Ayrıca 3D Secure gibi güvenlik sistemleri ile satışlarda müşteriler onay vermeden kartlı satış yapılmasının da önüne geçebilirsiniz. Böylece müşterileriniz herhangi bir sorun yaşamadan güvenli e-ticaret deneyimi yaşayabilir.

Hangi Web Siteleri Sanal POS Kullanabilir?

Ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren neredeyse tüm şirketlerin siteleri veya akıllı telefon uygulamalarında VPOS kullanılabilir. Bazı ürünlerin internet üzerinden satışı yasaktır. Bu ürünleri satan bir şirketseniz VPOS ekleseniz bile yasal olarak kullanmanıza izin verilmez. Yasal olarak internet üzerinden satışı yasak veya kısıtlı olan ürün grupları şöyle sıralanıyor:

  • Reçete ile satışı yapılan ilaçlar
  • Ateşli silahlar
  • Numaralı gözlükler
  • Kısa mesafeli iletişim için kullanılan telsizler
  • Tütün ve tütün mamülleri
  • Sağlık beyanı bulunan ürünler
  • Telif hakkı ile koruma altında bulunan ürünler
  • Alkol veya alkol içeren ürünler

Bunlar dışında kalan neredeyse tüm sitelere POS entegrasyonu gerçekleştirilip sorun yaşamadan satış yapılabilir.

Paynet ile Ücretsiz Sanal POS Sahibi Olun!  

İnternetten satış için Paynet Sanal POS’u tercih edebilirsiniz. Her gün milyonlarca kişinin güvenle kullandığı POS çözümü ile Paynet, Türkiye’nin en büyük ödeme çözümü sağlayıcılarından biridir.

Ayrıca Paynet POS entegrasyonunu gerçekleştirdikten sonra PayQR, Paylink, Cep POS cihazı olan Paynet CepPOS, PayPortal gibi özel ödeme çözümlerine de erişebilirsiniz. Böylece yeni ödeme yöntemleri sunarak müşterilerinizin farklı kanallarla ödeme yapmasına imkan tanıyabilirsiniz.

6 dakika